Decrease
Reset
Increase

JoomlaLMS Learning Management System - Support Forum

  #1  
Old 03-01-2012, 04:39 PM
diver165 diver165 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Default Problem installing in Joomla 2.5

I'm having a devil of a time installing Joomla LMS in Joomla 2.5

I get a msg that says "Installing component was successful" But I get a red box above it that says:
"Another menu item with the same parent has this alias
Error Building Admin Menus"

I've noticed that under Joomla Admin the Component menu that should have JoomlaLMS now in it doesn't. There is no way to launch JoomlaLMS.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2012, 12:10 PM
Helga_13 Helga_13 is offline
JoomlaLMS Support Team
 
Join Date: May 2010
Posts: 839
Default

Maybe you earlier tried installing old JoomlaLMS version (1.2.0) on Joomla 2.5 prior to installing JoomllaLMS 1.2.5 and this causes the issue. Here are the steps to solve the problem:
1) Uninstall JoomlaLMS - your data will be preserved;
2) Open your database management tool (e.g. phpmyadmin) and manually remove all occurrences of JoomlaLMS in jos_menu and jos_extensions using the following queries:
SELECT *FROM `jos_menu` WHERE `link` LIKE '%joomla_lms%'
SELECT * FROM `jos_extensions` WHERE `element` LIKE '%joomla_lms%'

After you use these queries - please replace the table prefixes (jos_)with the actual ones, after the queries return any records - delete them.
Once you clean the jos_menu and jos_extensions tables - please try to install JoomlaLMS again.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 12:21 AM.

RSS